“Egyikünk élete sem könnyű. És akkor? Legyen bennünk kitartás, és mindenekelőtt bízzunk önmagunkban. Hinnünk kell benne, hogy tehetségesek vagyunk valamiben, és ezt a valamit -kerül, amibe kerül- meg tudjuk valósítani.” (Marie Curie)

Inspiráció


Honnan is jött ez az ötlet?


- Elsősorban saját magam vagyok az inspiráció, hiszen mindig elvagyok foglalva azzal , hogy neki miért van és nekem nincs, vagy, hogy neki miért lehet és nekem nem.....stb. Szerintem ezzel mindenki igy van csak nem sűrűn merjük ezt beismerni.

- Nem rég olvastam egy könyvet aminek vegül a hatására úgy döntöttem hogy ezt megkell osztanom másokkal is.

- A könyvecske Cime ''Az Élet játéka'' (Eleanor H.Porter)- ami egy 11 éves kislányról szól aki árván maradt és elkerült az édesanyja tesvéréhez aki egy nagyon gazdag nő és magányosan lakik egy hatalmas házban. A lényeg az hogy ez a kislány tanult egy ''játékot'' a néhai édesapjától.



Gyönyörködj a jelenben!!

Gyönyörködj a jelenben!!

2010. szeptember 21., kedd

Egy kis történet

         Már rég nem volt szó a mi kis játékunkról amire gondolom hogy rájötettek hogy miröl is szól, hát az optimizmusról amit szerintem egy ember sem gyakoról igazán még azok sem akik optimistának gondolják, érzik magugat! Akkor jöjön egy kis jopofa szülinapos történet születésnapom alkalmaval arról hogy, hogy lássuk a rosszban a jót! Remélem mindenki tanul valami ujat! 
      Mind ez a kis Katicabogár aki kivan téve ugy az idö viszontakságainak, ugy a szélnek, ugy a többi állatfajnak akik akarmikor lecsaphatnak rá mert kicsi és védtelen...DE ö megküzd azért hogy életben maradhasson és örvend minden egyes napnak hiszen átvészelt meg egyet!!!



     “Van egy történet az egypetéjű ikrekről. Az egyikük tántoríthatatlan optimista, aki szerint az élet igenis habostorta. A másik viszont megkeseredett pesszimista, aki hangoztatta, hogy a Murphy törvénye csöpög az optimizmustól. Szüleik a fejüket csóválták, és mindkettőt pszichológushoz vitték.
      A szakember azt tanácsolta, hogy próbálják kiegyensúlyozni a két gyermek személyiségét.
     – A legközelebbi születésnapjukon külön-külön szobában bontassák ki velük az ajándékaikat! A pesszimistának vásároljanak össze szebbnél szebb ajándékokat, az optimistának pedig adjanak egy doboz trágyát.
     A jóemberek tartották magukat az útmutatáshoz, és feszülten várták az eredményt.
     Amikor bekukucskáltak a pesszimistához, hallhatták, hogy megállás nélkül zúgolódik:
   - De ronda ez a számítógép! Fogadjunk, hogy az a videójáték mindjárt összetörik… Ezeket utálom…           
   Láttam már ennél nagyobb távirányítós autót is…
   Lábujjhegyen a másik ajtóhoz lopakodtak, s a kulcslyukon át látták, hogy az ő kis optimistájuk sugárzó arccal labdázik a lócitromokkal.
   - Úgysem csapnak be! – kuncogott. – Ahol ennyi trágya van, ott egy póninak is kell lennie!”

(ismeretlen szerző)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nyugodtan szoljatok hozzá!!Söt kárlek hogy szoljatok....